Expositie schilderijen Niek Veenvliet in De Kijkruit

Van 29 maart tot en met 10 mei exposeert Niek Veenvliet schilderijen in De Kijkruit. Niek Veenvliet is geboren in Arnhem en sinds 1981 woonachtig in Gendt. Van jongs af aan heeft Niek al getekend en geschilderd:

Foto NieK Veenvliet

Niek Veenvliet

“Om mij verder te ontwikkelen heb ik mijn tekenakte gehaald en heb ik later de avondopleiding aan de kunstacademie in Arnhem gevolgd. Mijn werk is de afgelopen tijd te zien geweest in Gendt, Doornenburg en Arnhem. Naast mijn eigen werk, ben ik gevraagd voor het maken van verschillende decors voor theaterproducties. Het mooiste project dat ik heb mogen doen, was het decor voor de voorstelling Christmas Carol van Charles Dickens gespeeld door Vocaal Theater Rijnstad. Deze voorstelling werd opgevoerd in de Stadsschouwburg van Deventer en Arnhem. Ook verzorg ik al een aantal jaren de decors voor de groep 8 musicals van de openbare basisschool ‘Stap voor Stap’ te Elst. Wat betreft het schilderen lag mijn focus in de vroegere jaren op aquarel taferelen met als thema: Poppen in een mythische sfeer. Nu werk ik liever met acryl en paletmes en ligt mijn focus op landschappen. Het is vooral de veranderlijkheid van vorm en kleur van de lucht die mij fascineert en inspireert.

Schilderij Niek Veenvliet

Schilderij Niek Veenvliet uit de thematische reeks ‘Dierbare kunst’. Foto: Niek Veenvliet.

Mijn laatste werken hebben als thema: Dierbare kunst. De schilderijen bevatten zowel symbolische als tastbare objecten die dierbaar zijn voor mijn vrouw en kinderen. De weergegeven afbeelding is hier een voorbeeld van. Op deze afbeelding is de pop te zien die mijn vrouw 56 jaar geleden, na aankomst in Nederland vanuit Indonesië, van Sinterklaas heeft gekregen. Als 9-jarig meisje heeft zij al haar poppen in Indonesië achter moeten laten. Als troost beloofde haar moeder haar een echte zwarte babypop, een vriend voor het leven. Zowel het verhaal achter verschillende dierbare objecten als de objecten zelf zullen een grote inspiratiebron blijven vormen voor mijn toekomstige werken. De veranderlijkheid van vorm en kleur van de lucht zal deze objecten gaan versterken.”

Logo De<br /><br /><br /><br /> Kijkruit

Algehele informatie Werkgroep De Kijkruit:
Anneke van Huystee,
Dorpstraat 56, 6691AZ Gendt
Tel. 0481-421156. Mail: a.huystee@planet.nl
Expositieadres ( raammanifestatie )
Dorpstraat 21b Gendt

Foto’s: © Niek Veenvliet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s