Ineke Beumer-Mooy exposeert aquarellen in De Kijkruit

Ineke Beumer-Mooy

Ineke Beumer-Mooy met haar aquarellen

Van 10 mei tot en met 21 juni 2013 toont Ineke Beumer-Mooy uit Angeren haar realistische aquarellen in De Kijkruit.

De moeder van Ineke bewaarde al vanaf haar vroegste jeugd Ineke’s tekeningen. “Tekenen loopt als een rode draad door mijn leven: Als lievelingsvak op school, later in mijn werk voor de katholieke plattelandsjongeren, in de vorm van programmafolders, en in mijn jaren bij de Kinderkerk: de tekeningen op de voorkant van de liturgieën, de jeugdpagina van Ineen, de gekalligrafeerde teksten in de kinder- en trouwbijbels.

In 1987 ben ik een cursus aquarelleren gaan volgen in Ede. Daar vond ik het medium waar ik nog steeds met héél véél plezier mee werk: met aquarelverf kun je héél nat maar ook tekenachtig droog mee werken. Ik heb ook met olie- en acrylverf gewerkt, maar kom toch steeds weer terug bij aquarelverf. Mijn stijl is realistisch. Ik vind dat je moet kunnen zien wat een schilderij voorstelt. Meestal maak ik een combinatie van meerdere foto’s en geef er dan mijn eigen ‘touch’ aan. Ik heb ook veel in opdracht gewerkt, voornamelijk honden en katten, maar ook andere dieren. Ik vond het altijd heel emotioneel wanneer mensen het schilderij van hun hond of kat op kwamen halen, meestal ging het om overleden dieren, en dan liepen emoties soms hoog op, maar er was ook blijheid omdat hun dier zo goed getroffen was.

Daarna ben ik gaan deelnemen aan de Artistieke Handen beurzen, heb hier en daar geëxposeerd en 4 jaar lang aan thema-exposities meegedaan bij Gouden Handen in ’s-Heerenberg. Fijn was het om de bezoekers te laten zien hoe je een aquarel maakt.

Inmiddels geef ik alweer meer dan 20 jaar les. Dit doe ik met groepjes van maximaal 4 personen. Zo krijgt iedere cursist voldoende aandacht en begeleiding. Het is heerlijk om mensen te inspireren en te stimuleren hun eigen creativiteit te ontdekken. Maar het mooiste vind ik om te zien hoe een cursist zich in de loop van de tijd ontwikkelt , en met prachtige werkstukken naar huis gaat. Dan ben ik trots en dankbaar dat ik mijn steentje heb mogen bijdragen. Het aquarelleren en het lesgeven hebben mijn leven verrijkt, en ik ben dankbaar voor mijn gave, die ik op deze wijze met anderen mag delen.”

Ineke Beumer-Mooy  Lodderhoeksestraat 21 6687 LS Angeren

Logo De<br /><br /><br /><br /> Kijkruit

Algehele informatie Werkgroep De Kijkruit:
Anneke van Huystee,
Dorpstraat 56, 6691AZ Gendt
Tel. 0481-421156. Mail: a.huystee@planet.nl
Expositieadres ( raammanifestatie )
Dorpstraat 21b Gendt

Foto: © Ineke Beumer-Mooy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s