Expositie Ans Visser-Kuster in De Kijkruit

Kijkruit AVK collage Ans Visser-KusterAns Visser-Kuster uit Angeren toont haar werk in de Kijkruit in Gendt van 21 juni tot 2 augustus 2013.

Ans Visser volgde midden jaren zestig de Kweekschool en vond tekenen een van de leukste vakken, wat haar ook goed afging. Haar tekenleraar opperde de ‘kunstacademie’, maar een vast inkomen was meer gegarandeerd met een betrekking als onderwijzeres. Zij heeft tot 2011 gewerkt als leerkracht bij de Vonkenmorgen (voorheen Jozefschool) in Gendt.

“Als vakleerkracht handvaardigheid kreeg ik te maken met kindertekeningen. Vooral de koppoter, de manier waarop het jonge kind een mens tekent, sprak en spreekt mij aan. Daardoor geïnspireerd maakte ik zo’n veertig jaar geleden voor mijn oudste dochter een knuffel die zij TaaTaa noemde. Het mooie is dat die knuffel nu geproduceerd wordt en in veel Nederlandse kinderkamers te vinden is.

In de lessen kunstgeschiedenis (Kweekschool) maakte ik kennis met de belangrijkste stromingen in de kunst. Kunstenaars als Moore, Giacometti en Picasso spraken me erg aan. Ze maakten heel verschillende kunst, maar beeldden op eigen wijze hun werkelijkheid uit. Dat probeer ik ook in mijn werk. Een tweede inspiratiebron is Afrikaanse kunst waarmee ik ondermeer kennismaakte in het Afrikamuseum in Berg en Dal en het Koninklijk Museum voor Centraal-Afrika in Tervuren (België). 

Het uitdagende is het zoeken naar vormen en het aftasten van mogelijkheden en onmogelijkheden van materiaal. Ik ben gestart met boetseren en beeldhouwen, later kwam daar als vanzelf bronsgieten bij. Daarna vond ik het een uitdaging de schildertechniek te proberen. Mijn manier van werken is meer intuïtief en emotioneel dan intellectueel. Mijn schilderijen noem ik zelfs naïef. Soms laat ik in mijn schilderijen een beeldhouwwerk terugkomen. Mijn AVK-beelden zijn eerder te zien geweest in de Nijmeegse schouwburg en op tentoonstellingen van de Kunstkring Gendt Verbeeld en de Kunstlus(t) bij Zepplinn.“

 Ans Visser-Kuster  Angeren tel. 026-3256718  ge.visser@planet.nl

Logo De<br /><br /><br /><br /> Kijkruit

Algehele informatie Werkgroep De Kijkruit:
Anneke van Huystee,
Dorpstraat 56, 6691AZ Gendt
Tel. 0481-421156. Mail: a.huystee@planet.nl
Expositieadres ( raammanifestatie )
Dorpstraat 21b Gendt

Collage werk: © Ans Visser-Kuster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s