Rudi Campschroer exposeert zijn unieke foto’s in De Kijkruit

Foto: Rudi Campschroer - All rights reserved

Foto: Rudi Campschroer – All rights reserved

Van 28 februari tot en met 11 april 2014 exposeert Rudi Campschroer met zijn unieke foto’s in de Kijkruit.

Fotografie is al 50 jaar mijn hobby. In voorbereiding op mijn VUT/pensionering, ben ik mij serieus gaan richten op de fotokunst. O.a. door een vijfjarige fotokunstopleiding te volgen aan het IKO – De Kunstacademie te Hoogstraten (België). Naast de technische kanten van de fotografie besteedt deze opleiding vooral aandacht aan de kunstzinnige aspecten, zoals compositie, belichting, kleurgebruik.

Fotokunst is allang niet meer (alleen) het afbeelden van de werkelijkheid. In essentie gaat het om het creëren van een beeld waardoor een nieuwe werkelijkheid – de werkelijkheid van de fotograaf – wordt weergegeven. Dit heeft o.a. geleid tot het project Melencolia 2.0 dat te zien is in de Kijkruit.

Foto: Rudi Campschroer - All rights reserved

Foto: Rudi Campschroer – All rights reserved

Binnen de fotokunst (en daarbuiten) gaat mijn belangstelling vooral uit naar mensen. Waarbij duidelijk wordt, dat de ontwikkeling gaat van het portret sec, het afbeelden van het gezicht, naar portretten van de mens in zijn omgeving. De keuze van de fotograaf (moment, uitsnede, compositie, lichtval en nabewerking), bepaalt wat wordt getoond als werkelijkheid. Deze ontwikkeling in mijn werk gaat steeds verder. Op de website Rudi Campschroer Fotografie is een project te zien, waarin het leven van bejaarde kloosterzusters wordt geportretteerd.

Bij mijn huidige project, onder de werktitel Ouder en kind trek ik deze lijn verder door. Hier bepaal ik ook de enscenering en de aankleding van de modellen, waardoor ook het verleden en de fantasie tot de werkelijkheid van de fotograaf gaan behoren.

Rudi  04 Kijkruit_RCA5098 krant

Foto: Rudi Campschroer – All rights reserved

Mijn werk is al enkele malen eerder te zien geweest op de Kersenfeestexpositie in Gendt. Dat ik als oud-Gendtenaar mijn werk nu ook in de Kijkruit tentoon mag stellen, is voor mij een eer. De band met mijn geboorteplaats blijft hierdoor in stand en wordt steeds sterker.

Logo De<br /><br /><br /><br /> Kijkruit

Algehele informatie Werkgroep De Kijkruit:
Anneke van Huystee,
Dorpstraat 56, 6691AZ Gendt
Tel. 0481-421156. Mail: a.huystee@planet.nl
Expositieadres ( raammanifestatie )
Dorpstraat 21b Gendt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s