Grenzen Verleggen – cursisten Ellen Baptist exposeren in De Kijkruit

Grenzen verleggen: cursisten Ellen Baptist aan het werk

Grenzen verleggen: cursisten Ellen Baptist aan het werk

Met veel plezier tonen wij u enkele van onze creaties. Wij zijn cursisten van Ellen Baptist in Huissen en krijgen bij haar les in schilderen en gemengde technieken, of in grafische technieken. De meeste van ons genieten al jaren van haar enthousiaste manier van kennis overbrengen.

Cursus Grafische technieken
De cursus Grafische technieken is twee jaar geleden gestart. Wij hebben bij Ellen de beschikking over een complete drukkerij met alle mogelijkheden die je maar kunt bedenken. Elke opdracht wordt van tevoren toegestuurd met daarin een uitvoerige uitleg van de techniek die wij die avond gaan toepassen, zoals papier scheppen, werken met droge naald, drukken van houtsneden, letters zetten en boekjes maken.

De resultaten in De Kijkruit
Resultaten van ons werk ziet u rechts in de etalage. De opdrachten voor de schildercursus zijn altijd voorzien van een toepasselijk gedicht om je te inspireren en je intuïtie te prikkelen. Daarna volgt een uitleg over de werkwijze, de te gebruiken materialen en het doel van de opdracht. Zowel de te gebruiken materialen als de technieken zijn zeer divers. Zo kunnen we onze eigen voorkeur ontdekken en verder ontwikkelen. De een schildert bijvoorbeeld het liefst met acrylverf, de ander gebruikt liever (olie)pastelkrijt, maakt collages, werkt met houtskool, Oost-Indische inkt of wil het doek eerst prepareren en gebruikt verdikkingsmiddelen in de verf.

Grenzen verleggen
Elke les worden we weer uitgedaagd onze grenzen te verleggen, weer eens iets nieuws te proberen. Op het grote doek ziet u hier een voorbeeld van. Speciaal voor deze expositie werkten we voor het eerst met de hele groep tegelijkertijd aan een en het zelfde doek. Met een lepeltje dat aan een lange stok was gebonden, schepten we Oost-Indische inkt en tekenden daarmee, terwijl we stonden, het model op het doek. Vervolgens nam het model een andere houding aan en tekenden wij haar opnieuw. In de volgende les vulden we onze creaties met kleur.

Persoonlijke interpretaties
Op de zes kleine doekjes kunt u zien hoe wij een en dezelfde opdracht persoonlijk interpreteerden en vorm gaven. Het maakt niet uit of je al heel ervaren bent of pas kort deze kunst beoefent. We zijn aldoor bezig ons verder te ontwikkelen en onze grenzen te verleggen. We hopen dit nog heel lang te doen onder de bezielende leiding van Ellen Baptist.

Cursisten van Ellen Baptist, Kunstwerkplaats LINGEMIN & GRAFISCH ATELIER Huissen

Logo De<br /><br /><br /><br /> Kijkruit

Algehele informatie Werkgroep De Kijkruit:
Anneke van Huystee,
Dorpstraat 56, 6691AZ Gendt
Tel. 0481-421156. Mail: a.huystee@planet.nl
Expositieadres ( raammanifestatie )
Dorpstraat 21b Gendt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s