Workshops tijdens de CastleClay manifestatie kasteel Doornenburg

Flyer CastleClay keramiekkunt

Flyer CastleClay keramiekkunst 2014 – Realisatie: Drukwerk ABC

Tijdens de derde editie van de CastleClay keramiekkunst manifestatie die op 10 en 11 mei  plaatsvindt in en rond Kasteel Doornenburg worden ook diverse workshops en demonstraties gegeven. Hieronder vindt u informatie over een tweetal workshops waaraan u kunt deelnemen. U kunt zich per email aanmelden.


WORKSHOP 1 – ONTWERPEN VAN EEN DECORATIE

Workshop ontwerpen van een decoratie op keramiek of porselein op 10 en 11 mei van 11.00 tot 15.00 uur bij de kruidentuin bij Kasteel Doornenburg.

Tijdens de manifestatie CastleClay wordt zowel op zaterdag als zondag een workshop ontwerpen van een decoratie gegeven. De naast het kasteel gelegen kruidentuin is de inspiratiebron voor deze decoratie. De workshops zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde tekenaars/ontwerpers. De workshops worden gegeven door Eline de Jong, botanisch kunstenaar en Marjan Brouwer, porseleinschilder.

Programma workshop

kruidentuin_kasteel_doornenburgU kiest een bloem of plant uit de kruidentuin en gaat deze zo nauwkeurig mogelijk tekenen en schilderen. Deze tekening vormt de basis voor de volgende stap: het omzetten van de tekening in een decoratie voor keramiek of porselein. De decoratie kan een rand, een strooimotief of een centrale compositie worden, afhankelijk van het te beschilderen object.

Porselein schilderen
Porselein schilderen kan iedereen leren. U heeft nu de mogelijkheid om in een korte tijd kennis te maken met deze techniek. Het ontwerp wordt overgebracht op het porseleinen voorwerp en vervolgens wordt de afbeelding geschilderd met porseleinverf en gebrand in de keramiekoven. Het resultaat is altijd uniek en persoonlijk. Een groot voordeel is dat je het beschilderde werk na het branden in de afwasmachine kan reinigen dus geschikt als gebruiksvoorwerp.

U kunt met Marjan Brouwer een afspraak maken om het object te laten branden in de oven en dit vervolgens af te halen of op te laten sturen. Cursusgeld: € 30,–, inclusief materiaal in bruikleen, te beschilderen schoteltje en branden/toezenden object na de workshop.
De groepsgrootte is maximaal 10 personen.

Inschrijven en informatie:
U kunt zich voor de workshop aanmelden via info@castleclay.com t.a.v. Ans Buurman.


WORKSHOP 2 – MOZAÏEK PRET VOOR OUDER EN KIND

workshop_mozaiek

 

Samen met je kind een cupcake schilderij of spiegel mozaïeken? Met gekleurde tegelscherven, spiegels glas en verf maken jullie samen één kunstwerk. Beginners en gevorderden zijn welkom in deze mozaïek workshop van 1,5 uur.

 

 

Tijd:                zaterdag 10 mei 13.00 -14.30 uur – zondag 11 mei 13.00 -14.30 uur
Maximaal:      10 ouders met hun kind leeftijd 6-12 jaar
Deelname:      € 15,00 ouder en kind samen, inclusief materialen en een drankje
Begeleiding:    Angela de Jong
Locatie :         Kasteel Doornenburg
Aanmelden :   info@castleclay.com t.a.v. Ans Buurman

PS: Je kunt ook de keramiekmarkt en tentoonstellingen in het kasteel bezoeken en er zijn nog veel meer demonstraties en workshops dit weekend.

Fotoverantwoording: organisatie CastleClay keramiekkunst

Plaats een reactie